Startsida / Inlägg

Veckans singlar: från bä till bajs

av Markus Larsson
Skärmavbild 2017-10-06 kl. 15.10.29

Veckans singlar sover aldrig. 
Den här gången börjar det bra. 
Men det slutar tyvärr med ett av samtidens värsta band. 

RateSam Smith
Pray
Capitol/Universal
POP Elektronisk pop och gospel. Efter Hozier och Nano börjar den mixen redan kännas sliten. Men Sam Smith har en övertygelse och känsla och röst som många andra bara kan drömma om. När han bygger en egen liten katedral tillsammans med en stor kyrkokör i ”Pray” känns han, åtminstone musikaliskt, som 10-talets George Michael.

RateMiss Li
The day I die (I want you to celebrate)
Pistol Packin’ Music/Sony
POP Nya singeln är ett resultat av en konsert i Skellefteå i somras. Miss Li fick feeling, ställde sig på ett piano och ramlade ner i älven. Det väckte den gamla insikten om att leva varje dag som om det var den sista på jorden. Älvar kan ha den förmågan. Att lyssna på Miss Li i dag är att höra en gränslös artist som byter stil mellan varje singel med stort självförtroende och en musiker som ängsligt jagar nästa hit. Paradoxen är smått fascinerande.

RateWeezer
Weekend woman
Crush Music/Warner
ROCK Det var länge sedan som Weezer, de amerikanska indieälsklingarna från 90-talet, släppte sitt blåa självbetitlade debutalbum. Det var även rätt länge sedan som de gjorde mästerverket ”Island in the sun”. Där är de inte längre. Men de fortsätter att ge ut mycket hjärtvärmande bagateller.

RateCharlie Puth
How long
Warner
POP I hitsingeln och soulpastishen ”Marvin Gaye” uppfann Charlie Puth ett nytt uttryck för att knulla: ”Let’s Marvin Gaye and get it on”. Det lät ungefär lika hett som att se två tygkaniner ludda på varandra. Det råder ingen tvekan om att Puh, förlåt Puth, har en formidabel känsla för att skriva moderna hookar och melodier. Men på ”How long” verkar det tyvärr som att den unga låtskrivaren från New Jersey råkade bli artist av en olyckshändelse. Krävs det inget mer i dag än att låta som ett glas saft?

RateMaroon 5
Help me out
Interscope Records
POP Det var inte bättre förr. Det har faktiskt alltid varit rätt dåligt. Framför allt när det gäller popmusik. Ta exemplet Maroon 5 från Kalifornien. De är kanske mest kända för att sångaren och frontfiguren Adam Levine är coach och domare i talangjakten ”The voice”. Han har jättevita tänder. Och det finns faktiskt inget mer att säga om den saken. Annars fortsätter Maroon 5 med imponerande precision att göra ickemusik. En dag kommer de säkert att spela in den stora och tomma själlöshetens svar på ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

ALLA SOM VILL LÄSA FLER ”VECKANS SINGLAR” KLICKAR HÄR!

OCH LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB