Startsida / Inlägg

Stjärnskottet Shamir räddar måndagen med ny Mupparna-video!

av Rebecka Ljung

Shamir släpper ännu en ögongodis-video.”Hej! Tack, det är bra! Eller, ja, det är ju måndag …”. Så svarade en kollega i mobilen i dag. Och jag hade inget motargument. En måndag är ju en måndag – extra mycket efter en overkligt galen söndagsshow med Katy Perry i Globen.

Men för fyra-fem timmar sen dundrade äntligen den amerikanska, SXSW-aktuella r’n’pop-stjärnan Shamir ut en ångande färsk musikvideo till låten ”Call it off” på sin Youtubekanal. Måndagen är räddad!

Det är catchy, dansant, godisfärgat, tufft och roligt. Allt en kan önska sig av den 20-åriga Las Vegas-födda men Brooklynbaserade hitmakaren, som själv presenterar sig som ”musiker, komiker, rappare, twerkare, kock, tumblare, filmmakare …”.

Shamir Bailey har spelat i punkband men kickade igång sin artistkarriär på riktigt efter high school, 2014. Nu hyllas han för sin karaktäristiska androgyna röst. I musikvideon ser vi Shamir i ytterligare en roll – som en ny ”Mupparna”-figur. Regissören Philip Hodges har nämligen en oändlig förkärlek för de komiska dockorna.

Helt ovetenskapligt tror jag att ”Call it off” talar till någon slags djupt rotad dansgen, tack vare ljudet av koskälla. Det har Shamir återvunnit ur sin förra, enligt mig mer oemotståndliga dansgolvsfyllare ”On the regular”. Missa ej:

”Guess I’m never-ending, you could call me pi
But really, how long till the world realize
Yes, yes I’m the best, fuck what you heard
Anything less is obviously absurd”

Ja, du hörde rätt. Han jämför sig med pi, är ”oändlig” och ”bäst”. Han lider av total hybris och jag älskar det. Den 20 maj släpper Shamir sitt tio låtar långa debutalbum ”Ratchet”, som ska se ut såhär:

"Ratchet" av Shamir kommer 20 maj.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB