Startsida / Inlägg

Premiär: Less är fan inte more, säger Joy om ”Ingen hejd”-videon

av Rebecka Ljung
Joy i videon till ”Ingen hejd”.
Joy i videon till ”Ingen hejd”. Den premiärvisas nedan.

”Du ser ut som att jag behöver en drink”, ”det finns ingen hejd på en kvinna som mig” och ”gode Joy” … Svenska rapparen Joy M’Batha skyler inte egot. Hon kastar ut det på världen i stället, i en multifärgad dansande piñata som kallas musikvideo.

Låten ”Ingen hejd” illustreras i Far & Son-bästisens första video, regisserad av Joakim Wijk på hemlig ort. Se den här först – och läs Joys berättelse om vad som chockade henne till tystnad när de filmade ute i verkligheten.

Hej Joy! Hur levererar livet just nu?
– Fyfan vad jag älskar mitt liv! Jag tror på att allt blir vad man gör det till. Jag mår som en liten king och allt går i rätt väg för mig just nu. Inga käppar i mitt hjul, inte.

När kände du senast att det inte är nån hejd på dig?
– Varje gång jag uttalar mig.

Hur ofta säger du ”tack gode Joy”? Är det fler som säger så?
– Allt för sällan. Inte hört för många andra använda det uttrycket heller. Det kanske är dags att vi gör ändring på det?

Hur speglar första musikvideon din personlighet?
– Allt i videon är jag, men det är också sjukt många olika stilar. Är jag schizofren? Kanske. Jag vet inte. Jag bryr mig inte. Less är fan inte more. Det är bara att ta för sig på alla plan man kan. Det är då man vinner.

Det hände nåt konstigt under inspelningen, va?

– Ja, under grottscenerna stod vi på en väg ute i ingenstans. Jag nere i ett hål i marken, i bara ett genomskinligt nattlinne och trosor, och Joakim ovanför, filmande. När jag kom upp såg jag att en bil hade stannat vid oss. Inte så konstigt, eftersom det nog såg suspekt ut. Men i stället för att undra vad vi gjorde eller hur läget var med mig, trodde de att jag var prostituerad.

– Vi snackade inte samma språk, men jag förstod att dom undrade vad jag kostade. Jag blev så jävla chockad att jag inte visste vad skulle svara. Vadå sälja sex? Jag stod ju bara där, näst intill naken vid sidan av vägen, och dansade framför en man med kamera. Inga som helst konstigheter. Haha …

Vad lärde du dig till nästa gång?
– Att man får göra precis som man vill tills någon säger till. Sen skiter man i deras tillsägelse och fortsätter göra som man själv vill. Livet blir mycket roligare då.

Vad har du för relation till Frej Larsson från Far & Son?
– Frej är det bästa som har hänt mig. Han är som en pappa för mig. Min bästa vän, och jag älskar honom mest i hela världen.

Joy.

Vad kan vi räkna med från Joy under 2015?
– Är det nu jag ska säga ’absolut ingenting’, för att sänka folks förväntningar? Jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad ni kan vänta er från mig. Den som lever få se och höra, helt enkelt.

Vad skulle kunna hejda dig?
– Jag har en regel i mitt liv, om att jag kan pusha gränserna hur långt som helst så länge jag inte skadar mig själv eller någon annan, fysiskt eller psykiskt. Jag vill inte dö utan att veta hur långt jag kunnat ta det.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB