Startsida / Inlägg

Skivbolag försöker trolla Instagram – ingen går på det

av Mattias Kling
Griffin

Just i dag krävs det mer än ett halvtaffligt Photoshopmontage för att få oss att trilla av stolen. 

Det torde väl ha gått få förbi att det just i dag är den 1 april – och med detta sagt att det är öppna spjäll både här och där för att skämta med folk och fä.

Tool hoppade tidigt på tåget redan i går med inlägget nedan, där man ”varnade” fansen för låtar från sitt kommande album som mystiskt skulle ha läckts ut på nätet:

”This music leak is unsettling on many levels. First off, it truly sucks to have your unfinished music available on the…

Posted by Tool on Tuesday, March 31, 2015

Jag har en känsla av att det kommer bli ännu mer drag i gycklargenren när det stora landet i väster har vaknat på allvar, men redan nu har det skämtats lite här och där i rockrelaterade kretsar. Daniel Holmgren från Raised Fist sprider exempelvis historien om att han har brutit ankeln efter hopp från turnébuss i Spanien på Instagram, Crucifyres Yasin Hillborg låter meddela att han har hittat den så kallade gula geten (Bathorys första skiva med feltryckt omslag) på Stadsmissionen i Liljeholmen medan Backyard Babies ”avslöjar” att gruppen nu ska återgå till sitt originalnamn Tyrant.

Aningen kuligare – beroende på min orimligt hängivna fixering vid tv-serien i fråga – är skivbolaget Nuclear Blasts tillkännagivande att Enslaveds Ivar Bjørnson ska spela rollen som Peter Griffin i en kommande filmatisering av ”Family guy”.

”Hello Sally, h-hey its Peter Griffen. Yeah, that's right, senior prom, yeah it's been a while..so listen, um, I just found out that Im retarted and um, I'm just calling to let you know that uh, you might want to get yourself tested.”
”Hello Sally, h-hey its Peter Griffen. Yeah, that’s right, senior prom, yeah it’s been a while..so listen, um, I just found out that Im retarted and um, I’m just calling to let you know that uh, you might want to get yourself tested.”

En superchans, vilken kommenteras så här av den norske gitarristen på ett visst bilddelningsforum:

– Det här är verkligen en dröm som har blivit sann. Jag har redan mycket av Peter Griffins sätt att tänka och resonera med mig, så den verkliga utmaningen har varit att nå upp till hans matchvikt. (…) Lyckligtvis finns det en gammal skotsk diet som kallas ”The fat bastard” som går ut på att du får äta hur mycket friterade kolhydrater du vill. Funkar perfekt!

Naturligtvis är det få som har gått på trollningen, men tanken är i alla fall god. Speciellt om Seth McFarlane skulle värva Charlie Sheen till att spela ständigt pilske grannen Glenn Quagmire och dessutom casta Hugh Hefner som pensionärspedofilen John Herbert, men det lär väl stanna på rätt sida rimligthetsgränsen. Det vill säga – väldigt långt bortom den.

Men, jo. När ni ändå väl är igång kan ni ju ta och lyssna på ganska så jättefärska Enslaved-plattan ”In times”. Den är jättebra. Och det är faktiskt inget skämt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB