Startsida / Inlägg

Balladsot och plågad stämsångssvärta

av Joacim Forsén
jill-johnson-doug-seegers-in-tandem
plus3
Jill Johnson & Doug Seegers
In tandem
Capitol/Universal
COUNTRY Det stora kommersiella värdet av att country-esset Jill Johnson och Sverigeälsklingen Doug Seegers gör en duettplatta tillsammans efter tv-succén är förstås svår att blunda för. Men här på det gemensamma albumet är det minst lika uppenbart att det också finns ett vackert musikaliskt band mellan dem.
Inspelade i Nashville gör duon både gedigna tolkningar, som den ljuva Emmylou Harris-covern ”Boulder to Birmingham”, och pålitliga Seegers-original. Alltid med Johnsons mjuka röst perfekt avvägd mot Dougs raspigt hesa uttryck. Allra bäst fungerar duon när den mest fiolstompiga countryn läggs åt sidan och fokus i stället ligger på balladsot och plågad stämsångssvärta. Som i överraskningen, den Isabelle Moulin och Robin Stjernberg-skrivna avslutningen ”Noise without a sound”.
Bästa spår: ”Noise without a sound”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB