Startsida / Inlägg

Blur spelar ping-pong i Hong Kong

av Per Magnusson
Blur
”Ett nytt Blur-album var tvunget att bli flippin’ good”, säger Graham Coxon i dokumentären.

Okej för att jag sa att förra veckan var den officiella Blur-veckan. Men som jag också nämnde var den bara ännu en vecka i ett Blur-liv. Så i dag börjar en ny. Nu släpper bandet nämligen en halvtimmes-dokumentär om tillkomsten av sitt senaste album ”The magic whip”. Så gör en kanna te och tryck på ”play”. I filmen kan du se Graham Coxon prata förkyld cockney, en Alex James i trivselvikt kasta cigg och försöka fånga dem med munnen, Damon Albarn spela ping-pong och, tja, hela bandet åka rätt mycket tunnelbana tillsammans. Men ”The magic whip”: Made in Hong Kong” är mer än bara en stilstudie i pensionerade popstjärnor. Finast är hur ärligt den skildrar relationen mellan Damon och Graham. För att citera den senare – ”flippin’ good”!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB