Startsida / Inlägg

Countrymusikens varmaste hjärtan

av Markus Larsson

emmylou-harris-rodney-crowell-the-traveling-kind-450x409nplus4Emmylou Harris & Rodney Crowell
The traveling kind
Nonesuch/Warner

COUNTRY I det eviga sökandet efter countrymusikens ädlaste och vackraste hjärta hamnar man ofta här. Det händer något när Emmylou Harris och Rodney Crowell sjunger tillsammans. Att de är två gamla vänner märks. Det finns en sällsynt förtrolighet och värme i rösterna som får texterna att brinna. Sex nyskrivna spår blandas med äldre Crowell-original (”No memories hanging around”) och covers på Lucinda Williams. Producenten Joe Henry slösar aldrig på resurserna och låter inte musiken stå i vägen för duon framme vid mikrofonerna. Ibland är produktionen nästan lika drömsk som på Emmylous album ”Wrecking ball”. Vissa ballader kan vara farliga att lyssna på vid fel tillfälle. De handlar alltid om dig och mig och om hur vi envisas med att förlora varandra.
Bästa spår: ”Higher mountains”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB