Startsida / Inlägg

Klangfulla och förföriska stämningar

av Markus Larsson

Dark birdplus3The Tallest Man On Earth
Dark bird is home
Dead Oceans/Border

ROCK På sitt fjärde album känns det som om Kristian Matsson, också känd som The Tallest Man On Earth, har lyssnat intensivt på Steve Forbert. Forbert är ännu en av de där amerikanska artisterna som aldrig blev så stor som han förtjänade. Väldigt få känner i dag till och uppskattar ett mästerverk som ”It isn’t gonna be that way”. Matssons frasering och den älskvärda känslan av att han drar stories för sina närmaste vänner på efterfesten påminner om Forbert. De sakrala körerna som växer fram över de ringande akustiska gitarrerna, ibland med bländande effekt, är en annan detalj att beundra. Skivans stämning, en sorts urban och klangfull folkrock, är över huvud taget väldigt förförisk. Det dröjer länge innan man märker att det saknas en killer, en låt som slår andan ur kroppen, något som gör skivan briljant.
Bästa spår: ”Darkness of the dream”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB