Startsida / Inlägg

Disco att dansa till i teorin

av Per Magnusson

283a416fplus3Hot Chip
Why make sense?
Domino/Playground

POP Trots att världens topplistor domineras av house är det förvånande få poporkestrar som spelar dansmusik. Hot Chip har alltid gjort det, och på sitt sjätte album spelar de dessutom mer än någonsin. På så vis förvaltar de arvet efter LCD Soundsystem och skivbolaget DFA, där bandet tidigare gav ut sin musik.
Det låter trummor, bas och gitarr om musiken, kryddat med discostråkar och framför allt instrumentet clavinet (tänk Stevie Wonders ”Superstition”). Resultatet är trevligt och moget som ett par bärnstensfärgade plastbågar från Thom Browne.
Hot Chip nöjer sig aldrig med ytligt kluriga formuleringar som ”I’m playing easy to get”. Bakom Alexis Taylors gängliga röst bor en tänkare av större mått. ”Why make sense when the world around refuses”, sjunger han över en disco att dansa till i teorin.
BÄSTA SPÅR: ”Need you now”.

Förhandslyssna på albumet här!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB