Startsida / Inlägg

En udda och genrelös supercomeback

av Mattias Kling

Faith No More ”Sol invictus”

plus4

Faith No More

Sol invictus

Reclamation/Playground

ALTERNATIVROCK I kommande numret av Aftonbladet Hårdrock! berättar Billy Gould att en av anledningarna till att den här skivan existerar är att det i dag inte finns någon annan musik han vill lyssna på. Och där hittar basisten och producenten pudelns kärna, för även efter 18 år i albumträda (huvudsakligen beroende på att bandet de facto var splittrat) framstår Faith No More fortfarande som ett unikum. En fullkomligt genreobrydd och brokig fusion av progrock, funk, metal, soul, hiphop och smäktande ballader. Ständigt udda och lockande märklig, aldrig ointressant eller likgiltlig. ”Sol invictus” tar vid precis där föregångaren ”Album of the year” en gång satte punkt. Med en grupp som låter helt naturlig tillsammans, skriver sublimt trotsiga låtar och med en oefterhärmlig Mike Patton vid mikrofonen. Det finns sannerligen ingen annan musik som låter så här. Och därför ska vi vara så tacksamma över att Faith No More är tillbaka.

BÄSTA SPÅR: ”Superhero”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB