Startsida / Inlägg

Madi Banja på repeat hela helgen

av Per Magnusson
l9pbfmpepzm39b5qzqwd
Madi Banja i ett filter av körsbärsträdsrosa.

Jag skulle skrivit om den här i fredags, men Zara Larssons fullfjädrade popstjärne-show på Gröna Lund kom emellan. Sedan skulle jag skrivit om den igen, men då damp en Blur-vinyl ner på hallmattan. Det är fascinerande hur du lyssnar på ett nytt Blur-album och tänker ”jaha, det här var ju trevlig musik, det verkar som de hade mysigt i Hong Kong”. Och så sätter du på albumet igen och en helt annan musik spelar upp sig framför öronen. En slags lager-på-lager-skönhet som tar tid att upptäcka.
HURSOMHELST. I helgen har jag allra mest lyssnat på Sambuca-stämman Madi Banjas tre dagar sprillans låt ”Du & jag”, en duett med självaste skivbolagsbossen Lorentz. Precis som debutsingeln ”Inga problem” och Lorentz epos ”Kärlekslåtar” är musiken producerad av Vittorio Grasso. Och på ”Du & jag” blir det uppenbart att Lorentz och Vito fortfarande är på en egen nivå i svensk popmusik just nu. Allt de rör vid blir till magi. Där ”Kärlekslåtar” var en svensk ”Take care” är ”Du & jag” den svenska motsvarigheten till en duett mellan Future (Madi Banja) och Drake (Lorentz) producerad av Kanye West (Vito Grasso). Det allra mest imponerande är hur spontan musiken låter. Som om de bara gått in i studion, gjort en tagning och… detta. Jag är down. Är du down?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB