Startsida / Inlägg

Som om Ramones jobbat på en fish’n’chips-sylta

av Kristin Lundell
english_graffiti_deluxe-33056071-frntl Rate

The Vaccines

English graffiti

Columbia/Sony

POP. The Vaccines tredje album låter som någon slängt ner rockhistorien i en tombola och sedan låtit de fyra musikerna fiska upp grunderna till nya låtar. Spåret ”Minimal affection” skriker av The Strokes-syntar medan ”20/20” låter som om Ramones hade jobbat på en fish and chips-sylta utanför Birmingham. I ”Want you so bad”, en av skivans bästa låtar, får The Vaccines inte bara till ett eko av Blur – sångaren Justin Young lyckas till och med låta som Damon Albarn. Det är inte dumt alls. Sedan 2011 har London-kvartetten jobbat duktigt för att sätta gitarrocken på kartan igen och nog vet The Vaccines hur man skriver låtar som svingar ett plastglas med öl högt upp i luften. Som bäst blir det dock när musiken slutar stampa i golvet och börjar leta efter mer stämning än action.

Bästa spår: ”Maybe I could hold you” – en modern pubtryckare.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB