Startsida / Inlägg

Steenkakan: Mariah Carey

av Håkan Steen
mariahcareyinfinityRate

Mariah Carey
#1 to infinity
Epic/Sony

POP/SOUL Inte den första hitsamlingen med Mariah Carey. Den här ges primärt ut för att påminna världen om att superstjärnan just har dragit i gång sitt långa engagemang med showen ”Mariah Carey’s #1’s” på Caesars Palace i Las Vegas.
Icke desto mindre: albumet samlar hennes samtliga amerikanska listettor, hela 18 stycken har det blivit sedan första succén med ”Vision of love” 1990.
Och det är en svår svit att argumentera emot. Mariah Carey har sannerligen varit ute och cyklat några gånger i sin karriär men ingen kan ta ifrån henne den orkan av kraft och omfång som är den här New York-sångerskans röst när hon vill som mest.
Framför allt kan ingen ta ifrån henne låtarna. Nummer som ”Dream lover”, ”Hero” och den definitiva tolkningen av Badfingers ”Without you” är moderna klassiker av sådan kaliber att de ofta och gärna framförs på bröllop.
Det kom en flodvåg av generöst wailande Mariah-wannabes på 90-talet. Men ytterligare ett tecken på hennes storhet är att de äldre låtarna här, till skillnad från väldigt mycket annan 90-tals-r’n’b, fortfarande låter bra.
Till och med den obligatoriska enda nya låten, ”Infinity”, är över all förväntan.
BÄSTA SPÅR: ”Dream lover”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB