Startsida / Inlägg

Bitvis sensationell pop

av Håkan Steen
vanbotperfectstormRate

Vanbot
Perfect storm
Lisch/Sony

POP Hillerstorp är hittills mest känt för vilda västern-parken High Chaparral men nu kan Big Bengts ställning som evig popkulturell sheriff i den lilla småländska orten vara hotad. Ester Ideskog bor visserligen i Stockholm numera men ändå. Den eklektiska pop som hon gör under namnet Vanbot är bitvis rent sensationell. ”Om The Knife och Robyn haft en gemensam okänd släkting hade hon hetat Vanbot” skrev kollega Kristin härom dagen och det ligger mycket i det. Andra albumet ”Perfect storm” är elektronisk pop med starka melodier och fria tankar, skev elegans och förrädisk sötma. The Sunday Times, The Guardian och Interview har redan uppmärksammat Vanbot. Men så har också den här musiken ett sällsynt självklart driv som känns genuint internationellt. Eller också är det bara klassisk Gnosjö-anda.
BÄSTA SPÅR: ”Bite the bullet”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB