Startsida / Inlägg

Tittut – här gästar ”The wire”-stjärnan nya Manson-videon

av Mattias Kling
Gamle Mazza tackar Williams för medverkan med en stående ovation.
Gamle Mazza tackar Williams för medverkan med en stående ovation.

Det finns vissa här på musikredaktionen som har ett närmast patologiskt intresse för HBO-serien ”The wire”. Ni vet, den där utmärkta kriminalkrönikan som närmast begravdes av SVT men som har bitit sig fast desto hårdare bland de som de facto följde den när den sändes i med premiär 2003 under den inte helt braskande titeln ”I narkotikans spår”.

Min kollega i alla fall, vi kan kalla honom för Lars Markusson, är emellertid en av dem som tog skrönan om brottslighet i Baltimore till sig och sedan dess kan det hipp som happ komma en referens till McNulty, Bubbles, William ”Bunk” Morland eller någon av de andra.

En annan profilerad karaktär var Omar Little, en homosexuell rånare som var väldigt stolt över att han aldrig nyttjade svordomar. Den som spelade rollen är 48-årige Michael Kenneth Williams, en hyllad skådespelare som därefter även har medverkat i såväl ”Boardwalk empire” som biorullarna ”Robocop”, ”12 years a slave”, ”The purge: Anarchy”.

Nu är han emellertid aktuell som förakt till Marilyn Mansons nya video ”The Mephistopheles of Los Angeles”, där han håller en kort monolog innan låten kör igång och The God of Fuck lallar runt som demon bland gängmedlemmar (märkligt lik Nicholas Cage mellan varven) och försöker frälsa dem till ondo.

Oh well. Det där introt är ju snyggt i alla fall.

Manson är inom det närmaste dubbelaktuell i Sverige. Inte nog med att han spelar på Gröna Lund i Stockholm den 10 juni, i snart aktuella numret av Aftonbladet Hårdrock! kan du läsa om illbattingens mest skruvade bravader. Tidningen finns i handeln lördagen den 30 maj, men redan nu kan du förhandsbeställa den hem till brevlådan genom att klicka här.

Aftonbladet Hårdrock!
This is the new shit, som Marilyn Manson himself hade sagt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB