Startsida / Inlägg

Lyxtips: Liten present (mixtape) från självaste Kurt Vile

av Rebecka Ljung
Kurt Vile i Stockholm 2015-09-07. Foto: Rebecka Ljung.
Kurt Vile i Stockholm 2015-09-07. Foto: Rebecka Ljung.

Jo, ryktet stämmer. Forne The War on Drugs-medlemmen och numera soloartisten Kurt Vile har hängt i Stockholm de senaste dagarna. I lördags ska han ha smugit runt på nattklubben Trädgården och på måndagskvällen gav han en hemlig spelning på Riche.

Om det var bra? Ack, ja. Om det bjöds på material från hans kommande album ”b’lieve I’m going down”? Japp. Om han körde senaste singeln ”Pretty pimpin”? Ja. Om jag får dåligt samvete när stora Kurt-fans läser det här men inte var där? Jo.

Som något slags plåster på såren kan jag slänga fram ett färskt mixtape som Kurt Vile har pysslat ihop. Han är nämligen en manisk musiknörd som konstant letar och lyssnar på andras musik. Och sin egen, visar det sig… Här avnjuter du Philadelphia-musikerns blandband ”KV Tops vol 1”:

Jag kan också bjuda på nördinfo om musikvideon till senaste singeln ”Pretty pimpin”. Orsaken till att Kurt Vile sippar en grön juice på underklädesavdelningen, är att ”det vore så konstigt”. Helt enkelt. Och killen som kikar fram ur provhytten är hans bror. Runt 4 minuter in i videon händer det.

Snart kommer en ordentlig intervju med Kurt Vile. Håll ut!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB