Startsida / Inlägg

Kikki sjunger fantastiskt

av Håkan Steen

kikkicoverRateKikki Danielsson
Postcard from a painted lady
Lionheart/Universal

COUNTRY Kikki Danielsson hade en countrykarriär på gång på 80-talet. Nashville-inspelade albumet ”Midnight sunshine” blev en framgång både i Sverige och USA. Planer fanns på en fortsättning men ”Bra vibrationer”, ”Papaya coconut” och tre löpsedelskantade decennier av olika sorters toppar och dalar kom emellan. Först 2011, när Kikki mötte låtskrivaren Sulo Karlsson, fick hon åter chansen att göra ett mer personligt album. Här tar hon steget fullt ut med en hel skiva på engelska, rotad i ett slags americana av lika delar poppig Doug Sahm och märgig Emmylou Harris. Sulo har skrivit texterna utifrån Kikkis eget liv och hon sjunger fantastiskt. Alla låtar är inte knivskarpa och viss lyrik känns lite svengelsk men jag gillar verkligen ambitionen och hör mer än gärna en fortsättning.
BÄSTA SPÅR: ”Not about me anymore”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB