Startsida / Inlägg

Hoffsten gör dynamisk resa genom karriärens alla uttryck

av Joacim Forsén

hoffsten LRateLouise Hoffsten
L
Gamlestans Grammofonbolag/Border

BLUESROCK Ett nytt album som sin egen 50-årspresent. Den romerska siffran för 50 som titel. Att Louise Hoffsten tar avstamp i att hon precis har tagit sig halvvägs till 100 är logiskt, men får också intervjuer och recensioner att kretsa kring ålder. Som den här.
Men är det något som alltid har varit irrelevant hos Hoffsten så är det just ålder. Sången har stått i centrum, rösten har alltid imponerat. Till och med de gånger hon har synts i tv, tydligt märkt av MS, har åldern känts ovidkommande. På ”L” gör Louise en dynamisk resa i karriärens alla bluesbottnade uttryck, från släpiga ”Out of words” och bluegrassiga ”Always on the run” till välproducerad countrypop för nattradion. Allra finast är balladen ”My dignity”, Hoffstens vackra inlägg i tiggeridebatten.
Och ja, hon sjunger fantastiskt. Som alltid.
BÄSTA SPÅR: ”My dignity”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB