Startsida / Inlägg

Kristofer Åström låter trygg och nytänd

av Joacim Forsén

Kristofer Astrom Story of a hearts decayRateKristofer Åström
The story of a heart’s decay
Startracks/Border

AMERICANA Artister som drar upp riktlinjer och instiftar regler för inspelningen lyckas inte per automatik bättre i studion. Men, det brukar vittna om ambitioner. En vilja att hitta nya vägar i karriären.
Och just så låter ”The story of a heart’s decay”. Inför sitt nionde soloalbum slängde Kristofer Åström ut alla instrument och mikrofoner som tillverkats efter 1978 och kom ut ur studion med tio avslappnade och americana-varma sånger som andas både trygghet och nytändning. Den som söker ett banbrytande sound eller bombastiska refränger letar förstås någon annanstans. Här finns inga moderna explosioner. Uppskattar du däremot Fleetwood Macs mest framgångsrika 70-tal, ett klassiskt och lättillgängligt amerikanskt rockhantverk och långsamt Jason Molina-vemod kommer Åström förmodligen att lyfta din höst.
BÄSTA SPÅR: ”Lioness den”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB