Startsida / Inlägg

Överraskande bra comeback

av Håkan Steen

justdcoverRateJust D
Den feladne länken
Just D

HIPHOP/POP Visserligen var Just D:s största stund ett dubbelalbum om hela 30 spår (”Rock n roll”, 1992) men att göra comeback efter tjugo år med 25 nummer på ett bräde är, well, djärvt. Särskilt som den längsta låten, ”LALSK” (”Livets allra längsta sommarkväll”), är över en timme lång. Och framför allt som den svenska rapscenen har utvecklats ganska radikalt samtidigt som Just D-medlemmarna kanske inte direkt jobbat på sin hiphopkredd. Albumet är dock överraskande bra. Onödigt långt, absolut, men Doktor C, Pedda Pedd och Gurra G lyckas ofta uppdatera både ordvrängandet och musiken till något som faktiskt fungerar i en medelålders medelklasskontext på tiotalet. Dogge bjuds logiskt in i ”Rädd om sin kredd”, Janne Schaffer lägger lite gitarr och den där entimmeslåten är bättre än den rimligen borde vara.
BÄSTA SPÅR: ”Komfortzonen”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB