Startsida / Inlägg

Selena Gomez vågar hålla tillbaka

av Per Magnusson

Selena_Gomez_-_Revival_(Official_Deluxe_Cover)RateSelena Gomez
Revival
Interscope/Universal

POP Selena Gomez är knappast någon ny kid on the block. Hon har redan agerat Disney-stjärna i ”Hannah Montana”, följaktligen blivit utnämnd till den nya Miley Cyrus, gett ut tre album med emogruppen Selena Gomez & The Scene, varit en runda på rehab och haft ett på-och-av-förhållande med Justin Bieber.
”Revival” är dock hennes första album på Interscope, där hon rapporteras arbeta nära skivbolagets vd för att starta nästa fas av sin karriär. Det krävs inte en professor för att klura ut att det är en ny, tänkt superstjärna under konstruktion. Något som bekräftas av den i sammanhanget obligatoriska producent- och låtskrivarlistan med namn som Max Martin, Hit-Boy och Stargate.
Musikaliskt landar Selena Gomez någonstans mellan kompisen Taylor Swift och dennes antagonist Katy Perry, som hon gestaltar i Swifts ”Bad blood”-video. Men 23-åringen påminner även om andra popstjärnor som Shakira, Charli XCX och Tinashe. Det mest överraskande tillika den största förtjänsten med den r’n’b-flörtande popmusiken på ”Revival” är hur icke-desperat den siktar mot topplistorna, hur mycket Gomez och hennes producenter vågar hålla tillbaka.
BÄSTA SPÅR: ”Good for you” ft. ASAP Rocky.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB