Startsida / Inlägg

Spiders väljer sina fyra fräckaste turnékamrater

av Mattias Kling

Det retrorockande Göteborgsbandet Spiders är väldigt dubbelaktuella just nu.

På fredag släpps färska ep:n ”Why don’t you” och i morgon inleder de en omfattande Europaturné tillsammans med Uncle Acid & The Deadbeats.

Kvartetten är emellertid inga duvungar ute på vägarna. Därför bad Musikbloggen gruppens medlemmar att lista sina favoritakter som de har lirat med tidigare under karriären.

AnnSofie Ann-Sofie Hoyles (sång)
Vilka:
 Graveyard.
Var: Europa.
När: November och december 2012.

Vår första långa turné i Europa var med Graveyard. Det var hur grymt som helst och det hände mycket skoj på den svängen, men det sjukaste minnet är nog ändå när vi kliver på bussen i Göteborg och ser att deras sångare har med sig ett rätt stort terrarium med vandrande pinnar i. Han hade precis köpt dom och hittade ingen som kunde passa dom i en månad så de fick följa med. Konstiga husdjur! En väldigt rolig turné och Graveyard har vi alltid roligt med oavsett vandrande pinnar eller inte. John

John Hoyles (gitarr)
Vilka:
 Pierced Arrows.
Var: Stockholm och Göteborg
När: Maj och juni 2011.

En av höjdpunkterna var när vi fick spela några spelningar med garagepunk bandet Pierced Arrows, som tidigare kända som Dead Moon och innehållande det gifta paret Fred och Toody Cole. Fred hade tidigare sjungit med bandet Lollipop Shoppe på 1960-talet och vårt favorit band Zipper som släppte en svinbra skiva 1974. Vi hängde en del och de satt på scenkanten och lyssnade när vi spelade, vilket kändes väldigt stort. De var supertrevliga. Väldigt coolt att tänka att dom är lika gamla som ens föräldrar, är gifta och har turnerat punkhak i 35 år. Det hade nog inte allas päron klarat av. Ricard

Ricard Harryson (trummor)
Vilka: Kvelertak.
Var: Sverige och Finland.
När: Januari och februari 2014.

Skandinavienturnén med norska Kvelertak är minnesvärd på många sätt. För det första är de ett av de bästa livebanden någonsin. Vi såg dem säkert 20 kvällar i rad och tappade hakan varje gång. Fenomenalt! Men det mest minnesvärda från den turnén är då jag lyckades låsa mig ute från hotellrummet, endast iklädd ett linne. Från midjan och neråt fanns inte så mycket som en bomullstråd. Hotellet var ett sånt där obemannat, där alla dörrar öppnas med en kod. Tyvärr hade jag glömt både rumsnummer och kod och sprang naken genom korridorerna i säkert en timme innan jag till slut hittade rätt. Till saken hör att hotellet var utrustat med säkert 200 övervakningskameror eftersom det var obemannat… Tyvärr har det gått i konkurs nu, men hoppas de hann visa filmen på nån av sina firmafester innan de klappade igen!

Olle Olle Griphammar (bas)
Vilka:
Blues Pills.
Var: Polen och Ungern.
När: Juni 2015.

Vi gjorde ett gäng spelningar Polen och Ungern med Blues Pills tidigare i år. Trevligare och bättre band att turnéra med än dem får man leta efter, och det var några väldigt roliga spelningar minns jag. Det kom fram en snubbe efter vi hade spelat i Warszawa och började snacka. Han sa att han hade bokat biljetter till oss till Thailand, där jag, han och Ritchie Blackmore skulle starta ett band tillsammans. Tyvärr blev det inte så mycket av det, men jag gillade tänket ändå!

Fotnot: Spiders och Uncle Acid & The Deadbeats spelar upp till höftsväng i Stockholm den 31 oktober och i Göteborg den 6 november.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB