Startsida / Inlägg

Det är svårt att hålla sig kall inför Justin Biebers myndiga r’n’b

av Kristin Lundell
Justin Bieber har fyllt 21 och lämnat sina år som ungdomsidol bakom sig. Foto: Peter Yang
bieber Rate

Justin Bieber

Purpose

Def Jam/Universal

R’N’B/POP Det har varit en krävande tid för alla världens Beliebers. De senaste veckorna har rapporter kring deras idol handlat om inställda konserter, uteblivna idolträffar och publik som blivit utskälld i både Norge och Spanien. Den förut så gullige tonårsidolen har blivit en lynnig stjärna som inte alls vill sjunga serenader till fansen. Tur för den 21-årige kandensaren att han åtminstone släpper ett riktigt bra album efter detta.
Det råder inga tvivel om att Justin Bieber en gång för alla vill skaka av sig sin barnstjärnehistoria – han var 15 när debut-ep:n ”My world” släpptes – och istället gå helt upp i rollen som myndig r’n’b-artist. Med hjälp av bland andra Usher, Diplo och Skrillex – de två sistnämnda rycker in i snygga låten ”Where are ü now?” – satsar han hela budgeten på det kortet. Det är ett lyckat spel.
Man behöver inte ens tycka om Justin Bieber för att bli småtossigt förtjust i ”Purpose” – om ni förstår hur jag menar. Det är svårt att hålla sig kall inför låtar som går rätt på den kommersiella r’n’b-nerv som löper direkt till pophjärtat.
Bieber må gå på som en bulldozer för att skaka av sig sitt tonårsjag men att den tiden fortfarande är runt hörnet avslöjas i ”Love yourself” där han gör upp med tjejen som minsann inte ska tro att han sitter hemma och gråter över henne. ”My mama don’t like you and she likes everyone”. Ouch. Snap. Den tog.
BÄSTA SPÅR: Jämnt lopp mellan ”What do you mean?” och ”Where are ü now?”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB