Startsida / Inlägg

Grimes hamnar helt rätt

av Håkan Steen

grimescoverRateGrimes
Art angels
4AD/Playground

POP Claire Boucher har aldrig gjort något ointressant men när den kanadensiska multiartisten på sitt fjärde album inte bara på allvar hittar en musikalisk värld utanför Garageband-elektroniken utan dessutom går in hårdare för melodier hamnar hon mer rätt än någonsin. Janelle Monáe gästar på en låt och det känns helt naturligt. Också Grimes präglas av ett slags disciplinerad knäppgökighet, även om grunden i hennes kreativa kaskad är mer Kate Bush och elektronisk r’n’b än Prince och soul. Ibland blir musiken rosafluffig som k-pop, i andra ögonblick tänker jag på de gothcatchy Marc Bolan-uppdateringar som sorgligt bortglömda Danielle Dax höll på med i slutet av 80-talet. Och hur spretigt det här än kan verka av beskrivningen är ”Art angels” det både tydligaste och roligaste Grimes-albumet hittills.
BÄSTA SPÅR: ”California”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB