Startsida / Inlägg

Nina K fängslar och imponerar

av Joacim Forsén

Nina KRateNina K
On ice
Ninkina/Playground

POP Det har väl inte undgått många att de unga, begåvade kvinnorna äntligen tar över svenska hitlistor. Och parallellt med den kommersiella vågen rusar en annan, lite mindre hitorienterad men minst lika spännande genre. Med elektronisk drömsk pop i botten och stilbildande Kate Bush i hjärtat får artister som Jennie Abrahamson, Linnea Olsson och Iamamiwhoami allt större publik och erkännande.
Nu tar Nina K (före detta Kinert) ett lyckat steg i samma riktning. Med fem år gamla ”Red leader dream” som naturlig trampolin och inspirerad av barndomens stora sångdivor som Enya, Sade och Sinéad O’Connor skapar hon en vackert synthorienterad popvärld. Ett 80-talsatmosfäriskt landskap som ofta både fängslar och imponerar. Inte minst själva låtskrivandet.
BÄSTA SPÅR: ”Wry”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB