Startsida / Inlägg

The Corrs har hängt av sig den keltiska capen

av Kristin Lundell
the corrs Rate

The Corrs

White light

East West Records/Warner

POP Tio år efter senaste skivan ”Home” har de fyra syskonen Corr från Dundalk på Irland hängt av sig sin keltiska cape och satsat alla pengar på lightrock i softad belysning. Det är fluffigt och new wave-tonat – det sistnämnda dock helt utan spår av attityd eller stil. ”White light” är en samling låtar som inte väcker några särskilda känslor men som med sina svagt 80-tals glittrande melodier och sin energi alldeles säkert kan verka trevlig för en del öron. Enda gången som The Corrs tar upp sitt iriska musikarv igen är i ”Gerry’s reel” men det är inget att eftersträva. Som bäst blir det när kvartetten gör trevlig radiopop som susar förbi för att sedan direkt försvinna spårlöst ut genom bilfönstret. Om det finns någon poäng med The Corrs så är den för stunden.
BÄSTA SPÅR: ”Unconditional”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB