Startsida / Inlägg

Musik för de små timmarna

av Per Magnusson

unnamedRateAstropol
The spin we’re in
INGRID/Border

POP Det förtjusande svenska artistkollektivet Ingrid genomsyras av en befriande lekfullhet. Allt verkar vara tillåtet, ungefär som på en stor fritidsgård för vuxna popmusiker.
Ingrids senaste konstellation är Bebban Stenborg från Shout Out Louds, Björn Yttling från Peter Bjorn and John och en kille vid namn Smash. Tillsammans bildar de Astropol. Trion fann varandra i en gemensam kärlek till Suicide, Willy DeVille, traditionella kärlekssånger och rockhistoriens kvinnliga crooners.
Musiken påminner om en försiktigare variant av Lykke Lis powerballader på skivan ”I never learn”. Men i tilltalande torftiga beats, svävande stråkar, urstarka melodier, Bebbans svalt skandinaviska röst och de blåaste av texter hittar de ett eget, uppgivet uttryck. Smaka bara på raden “You can love a lie, but you can’t lie to love” som Stenborg sjunger i albumets höjdpunkt ”Just before our love got lost”. Det är – som bandet själva så träffande beskriver – soundtracket till tiden på natten när alla lyckliga par gått hem. ”In the wee small hours”, som Sinatra sa.
BÄSTA SPÅR: ”Just before our love got lost”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB