Startsida / Inlägg

Pop med air av ungdom och stulna kyssar

av Per Magnusson

5UCDTS02RateTroye Sivan
Blue neighborhood
Universal

POP Den 20-åriga australienska artisten Troye Sivan började sin karriär som vloggare (videobloggare) och har längs vägen skaffat sig en stor, hysterisk fanskara. Hans konsert på Debaser Strand i Stockholm i måndags – en av fyra i Europa – sålde slut på två minuter och är bara ett bevis på det. Till fansen kan han också räkna Taylor Swift. ”GO TROYE SIVAN WILD IS STUNNING AND AWESOME. (YES CAPS LOCK IS NECESSARY HERE)” twittrade hon lyriskt om Perth-killen i samband med släppet av hans fjärde ep ”Wild”.
Det är inte svårt att förstå Swifts entusiasm. Musiken på Sivans debutalbum ligger ganska nära den på hennes ”1989”. Det är modern popmusik med inslag av r’n’b och de ordrika textarna kretsar kring tonår och stulna kyssar. Den bildsköne sångaren ville ge albumet en aura av ungdom och har därför arbetat mest med väldigt unga människor. Det hörs, för produktionerna är – för en artist som satsar på någon form av världsherravälde – överraskande pigga och utmanande. ”Blue neighborhood” låter som helhet lovande, men Sivan skulle behöva fler låtar som verkligen griper tag.
BÄSTA SPÅR: ”Wild”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB