Startsida / Inlägg

Sitt lugn i stormen – med de tuffaste låtarna från november

av Mattias Kling
Firespawn
All star-gänget Firespawn är ett glödande hett inslag på den nu aktuella månadssammanfattningen.

Det är ju lockande att känna sig aningen blåst på en riktigt komfortabel metalhelg.

Jag känner förvisso ingen person som heter Helga, därav är jag väl aningen för icketysk, men i alla fall stormen Helga är en riktig bitch. Minst sagt. För inte nog med att hon ställt till med oreda i södra Sverige det gångna dygnet (exakt vad kan ni läsa på Aftonbladets vanliga nyhetssajt), hon har även gjort mitt liv aningen mer svårnavigerat i går och i dag.

Detaljer kan lämnas därhän, men det handlar om inställda tåg, ickebefintliga ersättningsbussar från ett SJ som mest tycks rycka på axlarna över situationen, en hyrbilsresa mellan Karlstad och Göteborg i väldigt friska kastvindar och piskande ösregn och den där lilla detaljen att jag lyckades ta mig till Löfbergs Arena i Värmlands pärla lagom till Judas Priests fjärde nummer under fredagkvällen (läs förövrigt Joacim Forséns recension av giget här).

I alla fall. I skrivande stund är jag slutligen på plats i Göteborg inför aftonens adventmässa med The Haunted, Anthrax och världens stoltaste Slayer. Men först tänkte jag dela med mig av de låtar jag tycker ni borde ha stiftat bekantskap med från årets näst sista månad.

Som vanligt kränger det vilt hit och dit. Från Foo Fighters powerpoppiga garageslammer på färska surpris-ep:n till Sacrileges rudimentära crustthrash. Där hittar du såväl Baroness älskvärda arenasludge som Amy Lees gothvackra tolkning av U2:s ”With or without you” och ännu en förhandslyssning från Megadeths kommande album.

Håll till godo med detta för stunden. Och håll tummarna för att resten av aftonen avlöper någorlunda problemfritt för undertecknad, så att ni kan läsa en recension av giget någon gång när lördag har blivit söndag.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB