Startsida / Inlägg

Generöst och nyfiket – men lite för stramt hållet i längden

av Mattias Kling
Witchcraft ”Nucleus”RateWitchcraft
Nucleus
Nuclear Blast/Sony

METAL/ROCK För att sälja den här skivan iklär sig Magnus Pelander och hans nyrekryterade musikerduo anonyma masker, som en bjärt kontrast till ett sound som är dovare och naknare än på länge. För även om grunden är satt i den bördiga retromylla där Black Sabbath alltjämt har plöjt fårorna är femte albumet emellanåt långt ifrån trött doomhasande. I förstasingeln ”The outcast” ingår Roky Erickson och The Devil’s Blood en ohelig pakt, det kvartslånga titelspåret bjuder på såväl folkton som mässande körer och dragspel medan ”An exorcism of doubt” låter som en ”War pigs” korsad med Graveyards ”The siren”. Famntaget är generöst och nyfiket, men emellanåt känns det som att Witchcraft aningen för enkelt faller tillbaka på det instinktiva. Kompetens snarare än inspiration färgar de tyngre partierna och gör önskan att gruppen ska våga släppa taget om rötterna ännu större. Viljan och sinnelaget finns ju redan där.
BÄSTA SPÅR: ”Nucleus”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB