Startsida / Inlägg

Hollywood möter nu metal är det roligaste du har sett i dag

av Mattias Kling
Chester Bennington, Mike Shinoda och de där andra (vad de nu heter) runt lanseringen av debutskivan.
Chester Bennington, Mike Shinoda och de där andra (vad de nu heter) runt lanseringen av debutskivan.

Jag antar att mognad och erfarenhet för med sig insikter av det mest udda slag – men att vägen till en klatschig popmetalrefräng skulle gå via Tom Hanks ”Big”, Heath Ledgers joker i ”Batman” och ”Saw”-filmernas Jigsaw, det är en lärdom jag nog aldrig hade räknat med.

Tack vare geniet/stollen som kallar sig The Unusual Suspect på Youtube är detta nu emellertid ett faktum. För snubben med alldeles för mycket strötid och en fantasi större än Grönland har nämligen kommit på snilleblixten att låta spridda repliker från storfilmer ta över texten på Linkin Parks storhit ”In the end”. Och det med ett lysande resultat.

Det är en snabbtklippt resa mellan ”Blues brothers”, ”Hitta Nemo”, ”Top gun”, ”Shrek”, ”Anchor man” och ”Pulp fiction”. Det blir ”Pinocchio”, ”Tillbaka till framtiden”, ”Men in black”, ”Matrix” och ”Den onda dockan” i ett tempo som hinner trycka in repliker från hela 183 storfilmer på strax under tre och en halv minut. Ja, för tusan – till och med svenske Stellan Skarsgård får ta ton i andra versen.

Jag lyfter på mössan och bugar mig för dig, herr Suspect. Det här kreativt å det grövsta. Och faktiskt något som gör att det går att lyssna på ”Hybrid theory”-spåret igen utan att tänka på överstora byxor, plånbokskedjor och att det här faktiskt var typ störst i världen för en stund runt millennietskiftet.

Well done!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB