Startsida / Inlägg

Zona in i det nya året – med den tuffaste musiken från december 2015

av Mattias Kling
Även i startvit version är Baroness mer färgsprakande än många andra grupper.
Även i startvit version är Baroness mer färgsprakande än många andra grupper.

Då var det slutligen dags att knyta ihop påsen om 2015. Och det var väl sannerligen på tiden.

För på många sätt har det varit ett skitår. Med terrorattacker, en växande polarisering i samhället, en acceptans av det trångsynta och egoistiska som gällande och inte som undantag, turbulens och besvikelse.

Vad som kommer bli bättre 2016? Inte tusan vet jag. Det enda jag vet är att det blir annorlunda. Förhoppningsvis mer sansat och humanistiskt och 366 dagar då sundare värderingar får råda. Fan tro’t, men det bor ändå en strimma av hopp i mig fortfarande så får mig att vilja tro att det går att vända den här autostradan mot Harmageddon. Den blir mindre och mindre för varje år, och tyvärr bekräftas alltför ofta min mer pessimistiska framtidssyn, men den finns ändå där.

Nåväl. Om 52 veckor är det väl dags för den utvärderingen. Nu kan vi i stället trösta oss med att det även under det gångna årets sista skälvande månad släpptes en del musik att hålla likt en näsduk under tårade ögon.

För nog var det så, även under december. Det blev inte bara premiärlyssningar från kommande släpp med Megadeth, Dream Theater, Killswitch Engage och Raubtier – ett av årets absolut starkaste verk såg också dagens ljus i form av Baroness mästerliga ”Purple”.

Det är ju något som ger hopp inför 2016. Ett kvitto på att allt inte kommer suga det kommande året. Någon slags tröst i all bedrövelse.

Det är samlat här i spellistan. Lyssna högt och stagediva gärna från diskbänken.

Väl bekomme. Och gott nytt år, för tusan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB