Startsida / Inlägg

Lär er namnet Jack Garratt

av Håkan Steen

jack garratt coverRateJack Garratt
Phase
Island/Universal

POP Ofta går det bra för dem som vinner priset BBC Music Sound. Bland tidigare mottagare märks Adele och Sam Smith. Så troligen finns det anledning att lära sig namnet Jack Garratt. Det var denne 24-åring från High Wycombe som 144 brittiska dj:er och kritiker röstade fram i år. En skäggig multibegåvning som skriver, spelar in och producerar sin musik själv. Live är han ett enmansband, och ni ser honom på Way Out West i sommar. 13 år gammal representerade Garratt Storbritannien i Junior Eurovision Song Contest men det var Stevie Wonder, Tom Waits och diverse blues som ledde in honom på det han gör på sitt debutalbum: ett slags variant av den elektroniska sovrumspopen med tydligt släktskap till James Blake, även om Garratts meloder emellanåt – på både gott och ont – tar lite lättare vägar.
BÄSTA SPÅR: ”Far cry”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB