Startsida / Inlägg

Animal Collective hittar en linje

av Håkan Steen

animal collective coverRateAnimal Collective
Painting with
Domino/Playground

POP En lyssnare med Animal Collective-otränade öron förstår troligen ingenting när Baltimore-bandet säger att det här är deras ”Ramones-album”. För de pressar in fler ljud och infall på sin tionde skiva än de flesta kollegor inom modern indierock. Den som lyssnat en del på deras elektroniska nypsykedelia tidigare förstår möjligen lite bättre. För Avey Tare, Geologist och Panda Bear (fjärde medlemmen Deakin saknas den här gången) låter ovanligt fokuserade på ”Painting with”. Inte nödvändigtvis mer poppiga, men det känns som att de har gått in för att göra något med en tydligare linje. Varje flippad idé har ett klart syfte. Jag kan tycka att det blir bäst när Animal Collective verkligen vill vara pop, som i singlarna ”Floridada” och ”Golden gal”, men det är helheten som gör skivan.
BÄSTA SPÅR: ”Golden gal”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB