Startsida / Inlägg

Wolfmother letar ny mark

av Joacim Forsén

WolfmotherRateWolfmother
Victorious
Universal

HÅRD ROCK Drygt ett decennium efter debuten är det fortfarande i grunden samma recept som får Australiens Wolfmother skjuta ut ur en överlastad genre som gitarrdriven hård rock. 70-talskostymen, de svängiga riffen och – framför allt – Andrew Stockdales charmnasala sång. Allt det där finns det gott om även på fjärde albumet med stabila exempel som ”Gypsy caravan” och titelspåret.
Men med ”Victorious” letar Wolfmother också ny mark. Det låter lite större, mindre larmigt än till exempel förra ”New crown” och rötterna är inte lika uppenbara. I ”Best of a bad situation” lånar Stockdale stämningen från Boston och Black Crowes mest popmelodiska gren och med lägereldsnumret ”Pretty Peggy” pratar vi ren arenapop. Allt är knappast lyckat. Men försöket att förnya den statiska formulan är ändå uppfriskande.
BÄSTA SPÅR: ”Baroness”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB