Startsida / Inlägg

Raubtiers tuggriff gräver där de står

av Mattias Kling

Raubtier ”Bärsärkagång”RateRaubtier
Bärsärkagång
Despotz/Playground

METAL Emellanåt känns det här mer som ett extra rovdjursraggigt avsnitt av ”Mitt i naturen” än som en modern hårdrockskiva. Pär Hulkoff morrar om björnens käftar, hungriga vargar, en kolsvart korp och skjuter tuggriff mot en fjällfond där tjälen aldrig tycks gå ur marken. På sitt femte upprop mot urbanisering och utarmning av glesbygden gräver Tornedalstrion som alltid där den står; i en obygd som bjuder till kamp snarare än bekvämlighet och som är lika butter som den är lockande. Mest lyckat blir det också när trion träffar en melankolisk vemodsnerv som skänker lugn och eftertanke bland bullrighet och vrede. I exempelvis ”Den sista kulan”, ”Förvildad” eller ”Lejonhjärta” letar sig folkmusikmelodier in bland de skorrande gitarrerna och skapar en balans som gör det lättare att svepas med av det i övrigt tämligen endimensionella och odynamiska konceptet.

BÄSTA SPÅR: ”Genom allt”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB