Startsida / Inlägg

Nordic Union är en stjärnsmäll som torde kunna ses från månen

av Mattias Kling

Nordic Union ”Nordic Union”RateNordic Union
Nordic Union
Frontiers/Playground

AOR/HÅRDROCK Handplockade konstellationer av elitsnitt brukar vara vanskliga historier. Ofta blir dylika egokamper snarare förvirrade kukmätningar på högsta nivå än magiska ihopslagningar av stjärnsprakande snitt, vilket visar att summan av kardemumman inte alltid blir det läckraste bakverket.
Därför är det bara att gratulera Frontiers-bossen Serafino Pergugino, som på idéstadiet ligger bakom det här elektriskt laddade mötet mellan snart schlageraktuelle Erik Mårtensson (Eclipse/W.E.T.) och Ronnie Atkins (Pretty Maids).
Troligtvis blir den nordiska unionen så lyckad för att båda parter tillåts göra det som de gör bäst. Svensken bidrar med instrument, produktion och refrängprojektiler laddade med melodiös dunderhonung medan veterandansken gjuter erfarenhet och försiktigt mollstruket lugn i varje strof. Att mycket låter Eclipse är naturligtvis helt rimligt – bandets melodifestivalbidrag ”Runaways” skrevs för övrigt ursprungligen med just denna skiva i åtanke – men Atkins insatser i exempelvis ”Falling”, ”Hypocrisy” eller den bitterljuvt vackra balladen ”True love awaits you” gör att ”Nordic Union” knappast hade skämts för sig i någon av gruppernas respektive diskografi.
Anser du dig gilla melodispäckad (hård)rock av smäckrare snitt behöver du inte leta längre än så här. Tack Pergugino för den här snilleblixten.
BÄSTA SPÅR: ”Falling”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB