Startsida / Inlägg

The Cult – fortfarande en vital kraft

av Joacim Forsén

The Cult Hidden CityRateThe Cult
Hidden city
Cooking Vinyl/Playground

ROCK Drygt 30 år och tio album senare har brittiska The Cult fortfarande en vital kraft i sin muskulösa men melodiska rock. Med ”Hidden city” jobbar producenten Bob Rock åter igen med bandet. Tillsammans gör de den tredje och avslutande delen i trilogin som startades 2007 till ett svängigt kapitel där Billy Duffys gitarr har en av de huvudrollerna.
En del spår skjuter inte riktigt iväg trots att explosiviteten finns där. Någon uppenbar tomgång handlar det inte om men den 60 minuter långa rockmassan blir ibland lite väl kompakt. Därför är det när The Cult vrider ned gainen, lugnar tempot och släpper in lite luft i låtskrivandet som det verkligen bränner till. Som i den popiga ”In blood” och vackra avslutningen ”Sound and fury”. Där hade Bradford-bandet gärna fått röra sig oftare.
BÄSTA SPÅR: ”In blood”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB