Startsida / Inlägg

Premiär: Pikko (med Moto Boy) släpper första låten!

av Rebecka Ljung
Pikko. Foto: Pressbild.
Pikko. Foto: Ingrid Rosborg.

De som till vardags umgås med Petra Fors (aka Pikko) och maken Oskar Humlebo (aka Moto Boy) känner redan till Pikko. De hörde kanske rent av startskottet för alltihop – parets musikaliska samarbete bakom en dansföreställning 2006, då Fors var modern dansare i Köpenhamn.

Vi andra har varit lyckligt ovetande om musiken som duon hållit på i tio (!) år. Men nu är det dags att släppa Pikko-låtarna fria. En EP vid namn ”Secret” kommer i april och på den ingår låten ”Run”, som Musikbloggen har äran att hålla premiär för i dag.

Njut – och missa inte intervjun med Pikko under låten! Det blir snack om tråkig musik, knasiga djur, Moto Boys kommande skiva och hur det är att jobba ihop som par.

Hej Pikko! 10 år efter starten, alltså? What took you so long?

– Vi har alltid haft Pikko som soundtrack till våra egna fester, och helt skippat världen där ute, men senaste åren blev det så bra, och så mycket av musiken som släpps idag är så safe och tråkig, att vi kände vi måste släppa Pikko för att jämna ut allt lite.

– Det kan nog höras i Pikkos musik att den inte är gjord för att tillfredsställa varken konsumenter eller bransch, utan bara oss själva. Vi har bara gjort musik för att det är inspirerande, för att den ska vara fri och bra och utmana oss själva. Inga ambitioner – bara jävligt bra musik.

Vad är Pikkos musik inspirerad av?

– Sågverk, nysnö, alla konstiga dansjobb Petra gjort, alla turnéer och resor och människor vi möter, knasiga djur, stora och små städer …

Vad betyder låten ”Run” för er?

– Den handlar om en hemlig person som spelar stor roll för oss!

Hur funkar det att både vara ihop och jobba ihop? För- och nackdelar?

– Fördelen är väl att vi kan jobba jämt, och det är väl kanske nackdelen också. Men helt ärligt har vi svinkul mest hela tiden, det blir aldrig tråkigt. Plus att det blir billigare med hotellrum på turné, och lättare i tullen. De tror alltid att vi är på semester.

Vad pysslar ni med annars, just nu?

– Oskar jobbar på en ny Moto Boy-skiva och Petra jobbar på koreografier och videor till Pikko, bland annat. Sen skriver vi låtar till vårt tredje band, men det släpps väl först om tio år …

Kommer ni ge er ut och spela med EP:n?

– Vi får se. Vi har ju som alltid gjort rätt udda grejer live, med dansare och konstnärer och intressanta musiker etcetera. Vi har nog aldrig gjort samma gig två gånger. De är alltid helt olika. Petra brukar rulla tärning om hur gigen ska bli – setlista, instrument, vilka som ska med och så. Slump och kaos och det som känns kul för stunden styr besluten. Så det hänger väl lite på vilka situationer som uppstår och erbjuds. Men nåt galet lär vi väl hitta på.

Vad kommer vi mer få se av Pikko 2016?

– Andra singeln ”Arms” släpps i början på mars och EP:n ”Secret” kommer i april. Sen får vi se vad vi hittar på för kul!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB