Startsida / Inlägg

Rätt oemotståndligt, Icona Pop

av Markus Larsson
Skärmavbild 2016-02-24 kl. 21.55.20
Icona Pop tillsammans med Zara Larsson och Elliphant och hundratals laserljus på Grammisgalan. Foto: Anna Tärnhuvud

IconaRateIcona Pop

Someone who can dance
TEN/Sony

POP Förra singeln ”Emergency” var en kräftskiva.
Musiken tog på sig lustiga hattar och hade slipsen runt skallen och kräftspad på byxorna. Icona Pop dansade fram i charleston-tempo, Erik Hassle lånade ut sin röst och efter ungefär fyra lyssningar ville man ta den där muntra saxofonen och slå den runt en lyktstolpe. Och efter tolv lyssningar ville man kasta ner den från fjortonde våningen.
En given hit.
Och om det finns någon rättvisa borde även ”Someone who can dance” bli viral. Budskapet om att hellre hitta någon som kan dansa än någon att prata med kommer delas på många dansgolv. Nya singeln, som premiärspelades på Grammisgalan, är inte ett lika insmickrande party som ”Emergency”. Beatet är hårdare och mörkare – mer technokällare i Berlin än studentfylla i Åre.
Icona Pop har fortfarande samma framåtrörelse som på genombrottet ”I love it”. Det känns som om Aino Jawo and Caroline Hjelt laddar sina dansexplosioner med riot grrl-energi och sockervadd. När den blandningen är lika slagkraftig som på ”Someone who can dance” blir det rätt oemotståndligt.
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB