Startsida / Inlägg

Musikbloggen avslöjar: Här är Sveriges nya supergrupp

av Mattias Kling
Det nya supergänget: Gus G, Mats Levén, John Levén och Anders Johansson.
Det nya supergänget: Gus G, Mats Levén, John Levén och Anders Johansson.

På deras respektive cv:n står insatser för hårdrockens tjänst som sträcker sig över decennierna och genom historieböckerna.

Men nu går de för första gången ihop – och bildar Allegiance Of Rock.

Musikbloggen kan i dag avslöja det nya superprojektet, som gör sin scendebut på festivalen Stockholm Rocks den 7 maj.

– Det var alldeles för lockande att spela med de här grabbarna för att inte tacka ja, säger Europe-basisten John Levén.

Svårigheterna med att få äkta magi i dylika kändiskonstellationer har belysts ofta i detta och andra forum – senast i recensionen av Nordic Unions utmärkta debutalbum – men det finns ju förutsättningar som gör att sånt kan läggas åt sidan.

Varsågoda att hälsa på Allegiance Of Rock, ett nytt all star-band som har plockats ihop till årets upplaga av endagarsfestivalen Stockholm Rocks, som i år hålls på Debaser Medis i Stockholm lördagen den 7 maj.

Här hittar du idel bekantingar. Vad sägs om basisten John Levén (Europe), gitarristen Gus G (Firewind/Ozzy Osbourne), sångaren Mats Levén (Candlemass, Treat, Swedish Erotica med flera) samt trummisen Anders Johansson (Hammerfall och Yngwie J Malmsteen’s Rising Force)? Inga duvungar direkt, om vi säger så.

Konstellationen är så färsk att den inte riktigt har bestämt sig för hur dess repertoar kommer att se ut, men tonvikten kommer i alla fall att ligga på låtar från Gus G:s och Mats Levéns respektive diskografier, speciellt då de båda är sammankopplade genom band annat Firewind.

– Vi har inte funderat så länge över exakt vad vi kommer spela. Vi får fundera över vilka låtar vi kommer gå upp och ösa med, förmodligen blir det några Ozzy-bitar och det är alltid kul, säger John Levén.

– Visst kommer vi peta in någon Europe- och Yngwie-låt från den gamla goda tiden, fyller Anders Johansson i. Jag är ganska anspråkslös, så det ska bara bli kul att lira de andra medlemmarnas material.

Än så länge finns bara ovan nämnda gig i de klart fastlagda planerna, men såväl Johansson som Levén ställer sig positiva till en fortsättning.

– Med en sån här stark lineup vore det dumt att inte fortsätta. I slutänden handlar det nog om hur mycket jobb Gus har med Ozzy, men om vi kommer ta steget till att bli ett riktigt band så skulle vi göra det med nyskrivet originalmaterial, säger Johansson.

Basisten är lite mer försiktig i sina spådomar.

– Vi får se hur det går. Det vore kul, i mån av tid.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB