Startsida / Inlägg

Bästa Iggy på 30 år

av Håkan Steen

iggy pop coverRateIggy Pop
Post pop depression
Caroline/Universal

ROCK På senare år har vi sett Iggy Pop-album som varit både intressanta misslyckanden (förra, delvis franskspråkiga croonerskivan ”Après”) och habilt larm på rutin (senaste Stooges-plattan ”Ready to die”). Men här lyckas Iggy både brinna och hitta helt rätt. Tillsammans med Josh Homme från Queens Of The Stoneage försöker han delvis komma åt känslan på sina Bowie-producerade 70-talsklassiker från Berlin-perioden (en av låtarna heter ”German days”). Den ambitionen, ihop med Hommes idéer om hur rytmer och gitarrer ska låta, skapar ett slags rock som både låter klassiskt Iggy och helt ny, det bästa av två världar. Dessutom har 68-åringen skrivit några av sina argaste, skarpaste texter på väldigt länge. ”Post pop depression” kan vara den bästa Iggy-plattan sedan 30 år gamla ”Blah blah blah”.
BÄSTA SPÅR: ”Break into your heart”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB