Startsida / Inlägg

Brian Fallon ryggar för att vara krånglig och utmanande

av Mattias Kling

brian fallonRateBrian Fallon
Painkillers
Island/Universal

ROCK/FOLK I alla fall rent teoretiskt bör ett soloalbum vara något ideologiskt och tankemässigt utanför den vanliga bandkarriären. En möjlighet att undersöka nya idéer som inte ryms i huvudsysslan, en ursäkt för omvärdering och nyfikenhet. Några sådana tankar tycks emellertid inte den 36-årige The Gaslight Anthem-ledaren Brian Fallon ha. Solodebuten under eget namn låter på många sätt som en logisk fortsättning på ”Get hurt” och ”Handwritten”. Temperamentet är detsamma, fusionen av Bruce Springsteen, Jason Isbell och Jackson Browne med hjärtat stadigt bultande bakom ett vältatuerat punkbröst väldigt hemtam och bekväm.
Inget fel i det, så klart. Fallon är så avslappnad i sitt uttryck att det tycks finnas endast en marginell ansträngning i att vässa melodispetsar som ”Long drives”, ”Mojo hand” och ”Rosemary” till största träffsäkerhet. Du som redan är såld kommer därmed älska ”Painkillers” som det bästa sedan Panodil Zapp, men förvänta er få nya insikter eller direkta överraskningar.
BÄSTA SPÅR: ”Nobody wins”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB