Startsida / Inlägg

Cherries debut är vacker som körsbärsträd

av Per Magnusson

Sherihan_Album_Cover_MQ-01RateCherrie
Sherihan
RMH Sound

R’N’B Sherihan ”Cherrie” Hersi är en unik röst i r’n’b-Sverige. Den Oslo-födda Stockholmstjejen med rötter i Somalia får mig att tänka på amerikanska sångerskor som Kelela och Jhené Aiko. Det handlar om hur hon håller igen. Produktionerna, oftast signerade Amr Badr och Leslie Tay, är också på en väldigt hög nivå och på liknande sätt svala och tillbakahållna. Jag älskar hur låtarna tillåts sväva ut i sex minuter långa, lulliga fantasier. Det bästa spåret, ”Mig själv/Menat”, är producerat av Cherrie själv. Ett utmärkt exempel på hennes superärliga och enkla tilltal som bara flyter och för tankarna lika mycket till Drake som till Lorentz. Det är talande för hur Cherrie raderar gränsen mellan svensk och internationell r’n’b, i synnerhet i singeln ”Aldrig igen (må sådär)” med gästvers från brittiska grime-artisten Stormzy.
Cherrie introducerade sig med låten ”Tabanja”, ett rörande omtänksamt orosmoln över sin lillebror, och flera fina samarbeten med bland andra AnnaMelina och Silvana Imam. ”Sherihan” är en fortsättning lika vacker och rosaskimrande som körsbärsträden utanför fönstret.
BÄSTA SPÅR: ”Mig själv/Menat”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

CHERRIE PÅ VÄG ATT BLI SVERIGES NYA R’N’B-STJÄRNA – LÄS INTERVJUN!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB