Startsida / Inlägg

Diaboliskt och elegant, Fatboy

av Markus Larsson

fatboy-momentsRateFatboy
Moments
Razzia/Sony

ROCKABILLY Rockabilly är i dag till 99,99999 procent en fånig stilövning. Fatboy, döpt efter smeknamnet på genrens viktigaste instrument – ståbasen – är ett lysande undantag. Musiken låter som om medlemmarna har låtit liemannen kamma deras frisyrer. De verkar, med undantag av snedskäret ”No regrets”, ha spelat in skivan på kyrkogården i sina bästa kostymer och spetsigaste skor. Roy Orbisons ande spökar i Thomas Pareigis röst, gitarrerna har en stilett i bakfickan och månen är röd. Stilkänslan och kärleken till musikstilens elegantaste och mest primitiva rötter förhindrar att bandet drunknar i nostalgi. Det här är inte rockabilly för dansbandskvällar. Den filmiska och snygga dramatiken i flera spår skulle kunna tonsätta första säsongen av ”True detective”. Eller flera avsnitt av den blodiga vampyrserien ”True blood”.
BÄSTA SPÅR: ”Cruel love”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB