Startsida / Inlägg

Kontrasterna tar Lillasyster mellan vin och penicillin

av Mattias Kling

Lillasyster ”4”RateLillasyster
4
Universal

ROCK Snacka om att kasta sig mellan kontraster. För strax före sorglöst fylleskrålande ”Skål” – av frontmannen Martin Westerstrand kallad ”riktigt dum jävla hårdrock” och som textsamplar Svullo – har han sjungit om att han är en fuckup och ett svin som spyr upp maten av ångest i ”Bruten stålman”.
Detta ger en bild av ett tämligen konsekvent förhållningssätt som fortsätter att prägla Lillasyster; den där differensen mellan högt och lågt. ”4” är på många sätt som livet i stort, ett envist krängande mellan vin och penicillin. Det glimrar till mellan varven, som i Audioslave-gungiga ”Ej till dig”, Raised Fist-driviga ”Vi kommer alltid hata dina barn” eller ”New noise”-nickande ”Städer i brand”, men bjuds lika ofta på håglös radiorock (”Tussilago”) eller bröligt nonsens (”Trappramlaren”).
Det är kontraster om något. Men också sånt som ger ett splittrat helhetsintryck.
BÄSTA SPÅR: ”Städer i brand”.

LÄS FLER NYA SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB