Startsida / Inlägg

The Last Shadow Puppets misslyckade aprilskämt

av Per Magnusson

TLSPRateThe Last Shadow Puppets
Everything you’ve come to expect
Domino/Playground

POP Jag gillade verkligen The Last Shadow Puppets lilla debutalbum och konceptet två snörvliga mopptoppar som spelade brådmogen barockpop a’la Scott Walker. När de åtta år senare var på väg att blekna som en söt parentes i pophistorien annonserar duon sitt andra album. Dessvärre gör de så på värsta möjliga vis. I en intervju med sajten Spin frågar Miles Kane om den kvinnliga journalisten vill ”följa med till övervåningen”, någonting som TLSP-medlemmen senare bad om ursäkt för som ett ”skämt”.
Peppen på albumet fastnar i halsen. Den forne The Rascals-sångaren och Arctic Monkeys-diton Alex Turner har inte heller – rent musikaliskt – någonting nytt att föra till protokollet, förutom ett lite spexigare anslag och en tröttsam grabbighet. Det som tidigare doftade av ljuv romantik lämnar en unken eftersmak i munnen. Rachel Brodskys utmärkta Spin-text om sin upplevelse är mer relevant än musiken på ”Everything you’ve come to expect”.
BÄSTA SPÅR: ”The dream synopsis”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB