Startsida / Inlägg

LeMarc släpper nytt album – exklusivt utdrag ur titelspåret

av Joacim Forsén

Planerna på ett nytt album, och specifikt en vinylskiva, har Peter LeMarc avslöjat tidigare i sina sociala kanaler. Ett beslut som alla som följer honom har kunnat se växa fram över tid och med ett allt intensivare låtskrivande.
Nu klarnar detaljerna kring albumet. Kommande albumet ”Den tunna tråden” kommer att spelas i den den anrika Atlantis-studion i Stockholm och Leif Jordansson ska stå för stråk- och blåsarrangemangen.

Dentunnatraden
Utdrag ur titelspåret till Peter LeMarcs kommande album ”Den tunna tråden”.

Skivan kommer att släppas i alla olika format. Men utgångspunkten är att ”Den tunna tråden” är ett album – som album var när musik framför allt kom ut på vinyl.
– När jag verkligen upptäckte musik, var det album som gällde. På vinyl. Jag spelade A-sidan, gick och kissade, hällde upp något mer att dricka, vände på skivan och spelade B-sidan. Så lyssnar jag fortfarande. På album där sångerna hänger samman. Där låtordningen är uttänkt och genomtänkt av artisten, säger Peter LeMarc och fortsätter:
– För mig är vinyl-lp:n själva alstret, eller verket om jag får vara så pretentiös. Jag har valt ut tio sånger. Tio sånger som kapitel i en roman. Det är en sångcykel där alla låtar bildar en helhet.

Peter Lemarc, Stockholm Music And Arts
Peter LeMarc på sin allra sista konsert, på Stockholm Music And Arts i Stockholm 2014. Foto: Felipe Morales.

Redan i en intervju med Aftonbladet 2014, inför sin allra sista konsert, pratade LeMarc om att göra ny musik. Han visste bara inte på vilket sätt han ville ge ut den.
– Musik kommer jag aldrig att sluta med men jag vet inte i vilken form och om jag ger ut det. Gör man en Youtube-video eller en vinylskiva? Jag vet faktiskt inte. Jag skulle vilja göra en vinylskiva. Jag tycker det är det bästa sättet att lyssna på musik, inte minst ritualen i sig. Vinyl är lite som en japansk teceremoni. Skivan ska tas ut ur innerfodralet, placeras på tallriken och så ska nålen dit. Du sätter dig till rätta, häller upp dryck efter behag och sen kan du inte ägna dig åt något annat än att lyssna. Det tycker jag är jävligt rogivande, säger sångaren.

Den 18 november, fyra år efter senaste albumet ”Svag doft av skymning”, kan fansen ha sin egen japanska teceremoni med ”Den tunna tråden”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB