Startsida / Inlägg

Premiär av ”Hentai” och Tokyo-snack med Anton Kristiansson

av Rebecka Ljung
Anton Kristiansson. Foto: Ossian Melin.
Anton Kristiansson. Foto: Ossian Melin.

I höstas dök Anton Kristiansson upp igen, med EP:n ”Aloe vera”. Då hade det varit rätt tyst sedan andra albumet 2013.
Och göteborgsartisten som fick ett gig på Way Out West efter sin rappade tappning av Broder Daniel”I’ll be gone” fortsätter skapa nytt.
Här premiäras den oljefatsomriga, well, fest- och sexlåten ”Hentai”. Den är b-sida till Anton Kristianssons lika ny låt ”Girl$”. En musikvideo till den sistnämnda låten dyker upp i maj, filmad av Ossian Melin i Tokyo.
Lyssna med fördel medan du läser intervjun nedan, om vad Kristiansson har haft för sig i den japanska huvudstaden.

Hej Anton! Hur är läget med dig?

– Hej! Jag mår bara bra. Det är sol i min trädgård och jag tänkte klippa gräset om en stund.

Vad har du haft för dig sedan senast du släppte musik?

– Jag har hängt och flängt ganska mycket, jobbat på nya låtar och kollat på ”One piece”. Jag försöker hinna ikapp min kompis David som är på avsnitt 630, men har bara kommit till typ 40.

Jag hör om Tokyo. Vad hände där?

– Jag och min bästis Åska-Saga åkte dit för att titta på körsbärsträd och spela in musikvideon till ”Girl$”. Vi kollade på massa coola saker, men framför allt så träffade vi sjukt mycket fantastiska människor. Jag tror att några kompisar jag fick där är for life, faktiskt.

Hur ofta hatar alla dig och dina vänner när ni är ute, som du sjunger i ”Girl$”?

– Vet inte. Det är ju inget jag strävar efter, men det händer säkert ofta. En del personer hatar ju allt när dom är ute också. Det tycker jag verkar tråkigt.

När tycker du att sånt hat är befogat?

– Alltså, jag tycker egentligen att det är rätt svårt att försvara konceptet gästlista även om jag har privilegiet att ofta stå på den. Jag har full respekt för om nån tycker att man är världens douche som går före kön och går in gratis. Usch.

Även i ”Hentai” är det fest. Vilket är receptet på en utmärkt utekväll?

– Sorry för cheesy, men typ… kompisar?

När var det senast lyckat?

– Jag fick feeling i Tokyo, gick ut själv en kväll och blev kompis med en professionell cosplayskådis plus en 52-årig hårdrockare som älskade Final Fantasy. Vi drack shōchū, sjöng Aerosmith-karaoke och pratade om livet i typ fem timmar. Det var väldigt fint!

Vad vill du ge musikpubliken, som kanske ingen annan ger?

– För tillfället är jag väldigt inne på att göra glad och lite naiv musik som ändå har nån slags substans.

Vad tycker du att 2016 måste leverera?

– Det vore skoj att typ bli kär! Eller att spela nåt bra tv-spel.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander & Jennifer Laxén
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB