Startsida / Inlägg

Treat gör jämngod vuxenrock med för få verkliga toppar

av Mattias Kling

Treat ”Ghost of Graceland”RateTreat
Ghost of Graceland
Frontiers/Playground

HÅRDROCK Med tanke på det uppsving den inhemska AOR-scenen har fått det senaste decenniet via uppstickare som Heat, Eclipse och Miss Behaviour ställs det naturligtvis höga krav på veteranerna om de ska hävda sin position. På comebackskivan ”Coup de grace”, släppt för sex år sedan, gjorde Treat det bättre än väntat. Med snärtigt finurliga refränger, tidstypiskt riv i produktionen och ett jämngott låtarbete positionerade sig huvudstadsgruppen som ett starkt kort för de 80-talsromantiker som har saknat en överdos pudelmaräng i Europes utveckling sedan relanseringen.
”Ghost of Graceland” fortsätter till stor del på samma spår som föregångaren. Den tidiga karriärens naiva partyhårdrock har fått amorteringsplaner och barn varannan helg, och därmed ett något försiktigare och mer eftertänksamt drag. Men Treat har knappast för den skull gjort avkall på skarpa melodier eller sympatiska refränger. Det ger oss tolv spår av genomgående älskvärt snitt, som dessvärre denna gång hålls en smula tillbaka av att få spår utmärker sig lite extra. Albumet saknar helt enkelt en ”Roar”, ”I’m not running”, ”War is over” eller till och med en ”Conspiracy” som hade lyft resultatet ännu ett snäpp.
Gammal är förvisso äldst, men inte alltid bäst.
BÄSTA SPÅR: ”Everything to everyone”.

LÄS FLER NYA RECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB